• asiathemes.com
 • (2)245 23 68

APNEA – konkurranse i fridykking

admin      -

APNEA – konkurranse i fridykking

Apnea er et annet ord for fridykking. Dette er en dykkeøvelse hvor man dykker helt uten pusteutstyr, det eneste tillatte utstyret er snorkel, dykkemaske og svømmeføtter.

Ordet apnea kommer fra gresk og betyr direkte oversatt “nektende pust” eller “nekte å puste”. Fridykkerdisiplinen apnea går altså ut på å holde pusten så lenge som mulig, mens man dykker, enten ned i dypet eller horisontalt under vannflaten.

Det konkurreres i forskjellige disipliner innen apnea, hvor de vanligste går ut på å dykke i dybden med eller uten lodd, også kalt sleder. Men det konkurreres også statisk, altså å bare holde pusten under vann, og dynamisk, hvor man svømmer lengst mulig horisontalt under vannflaten.

Det kreves mye trening for å bli en god fridykker. Overraskende nok er teoretisk kunnskap noe av det viktigste. Det å ha kjennskap til både svømmeteknikk og pusteteknikk, er en forutsetning for å bli en god fridykker. Men også kunnskap om psyken er svært viktig. Man må vite hvordan man skal finne roen før et dykk og fokusere på en rolig hjerterytme, for så å beholde denne roen under selve dykket.

Siden fridykking krever minimalt med utstyr, er dette en aktivitet som passer for de fleste som er i relativt god form. Det vanligste når man fridykker på egen hånd, er å dykke ned på maks 10 meter for å oppleve sjølivet og havbunnen på en ny måte. Det er selvsagt en fordel å ha tatt et kurs på forhånd, men det er fullt mulig å drive med fridykking som hobby uten å ha gått på kurs.

Search

Calendar

  December 2017
  M T W T F S S
  « Nov    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031