• asiathemes.com
 • (2)245 23 68

Karibiske perler

admin      -

Karibiske perler

Lurer du på hvor du skal tilbringe din neste ferie? Hva med å oppleve stedet som gang på gang blir omtalt som verdens paradis. Karibien har mye å by på og skal man ramse opp steder man bør besøke blir artikkelen for lang, men de øyene som oftest blir anbefalt er Jamaica, Bahamas, Curaçao og Panama. Dette er steder som har alt, bortsett fra kalde dager og snø. Om man sitter og planlegger neste års familieferie eller en romantisk ferie, har man utrolig mange valg. Ofte velger man kanskje de stedene som venner og familie har besøkt tidligere og glemmer de mere eksotiske stedene som nødvendigvis ikke koster så mye mer å besøke. Selve reisen er heller ikke så mye mer komplisert. Vi snakker om å besøke Karibien, og ikke nødvendigvis med en cruisebåt.

Den mest populære øya – Jamaica

Rett sør for Cuba ligger Jamaica, hjemlandet til Bob Marley og musikkstilen reggae. Dette er den mest besøkte av de karibiske øyene. Jamaica var britisk koloni i perioden mellom 1665 og 1962. Jamaica har blitt selve symbolet på livet i Karibien, med hvite uberørte strender, et tropisk klima med palmer og et eksotisk dyreliv. Jamaica er også kjent for sin gjestfrihet og en fantastisk avslappende stemning.

Et ekte dykkerparadis med korallrev, skipsvrak og undervannsgrotter

Skal man besøke de karibiske øyer bør man ha et forhold til vannsport og dykking. Et paradis for dykking er Bahamas’ 700 øyer, som tilbyr gjestene fantastiske korallrev, sunkne spanske piratbåter, og spennende undervannsgrotter. Alt en dykker kan drømme om altså. Du trenger ikke å ha noen spesiell erfaring med dykking før du reiser, for det blir avholdt dykkerkurs nesten over alt det finnes en havn. Her får man også de internasjonale sertifiseringene som kreves. Etter kursene er du klar for å svømme med noen av de mest sjeldne fiskene i hele verden.

Opplevelser på Bahamas

Fordelen med Bahamas er at øyene tilbyr så mye mer enn bare vannsport; her finnes også et rikt urbant liv. I hovedstaden Nassau bor det i overkant av 200.000 mennesker, og byen har alt fra luksuriøse restauranter til lekre nattklubber. Mange reiser også til Bahamas for å besøke de flotte kasinoene. Mange av de største idrettsstjernene og kjendisene er med i en av verdens største pokerturneringer som går av stabelen hver sommer på Paradise Island. Poker er et spill med mange varianter, dog er spill som pot limit Omaha (PLO), Turbo no limit hold’em og 8-game gjengangere, spesielt i turneringer på Bahamas. Forskjellene mellom de ulike variantene kan du lese mer om her. Og la oss bare innrømme det først som sist: Bahamas er virkelig stedet for deg som elsker poker og ønsker å spille turneringer, kombinert med en ferie som inkluderer strand, sjø og late dager.

Curaçao og Panama

To land som ikke blir nevnt like ofte som Bahamas og Jamaica i feriesammenheng er lille Curaçao og herlige Panama. Curaçao er en øy og et land som ligger utenfor kysten for Venezuela, og landet har kun litt over 140.000 innbyggere. Skal man hit for å dykke finner man raskt ut at de flotteste stedene for dykking er lett tilgjengelig. Ofte trenger man ikke ut i båt i det hele tatt. Her er det helt vanlig å møte på delfiner, og ikke bli endelig redd hvis du møter på de harmløse sandtigerhaiene. Vannet er rolig og varmt, noe som gjør at man kan få sikt på opp til hele 30 meter, noe som er helt unikt.

Panama er mest kjent for sin enorme kanal, men har de siste årene blitt en feriefavoritt for mange. Landet er mye mer folkerikt enn de tre andre som er nevnt, med hele 3,5 millioner innbyggere. Dette er destinasjonen for de som ønsker mer av det urbane livet igjen, ettersom landet har stor turisme fra sjøfartsnæringen. Som dykkerdestinasjon er landet noe annerledes, for her kan du bo på en skyskraper av et hotell, men iløpet av få minutter svømme sammen med havskilpadder, men landet tilbyr også urørte strender og palmesus som alle de andre stedene. Panama er unikt på grunn av sitt rike mangfold.

Search

Calendar

  December 2017
  M T W T F S S
  « Nov    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031