• asiathemes.com
 • (2)245 23 68

Utstyr til fridykking

admin      -

Utstyr til fridykking

shutterstock_127605290

Når man driver med fridykking, er det viktig med godt utstyr for virkelig å kunne prestere på sitt beste i det våte element. I motsetning til tradisjonell dykking er ikke behovet for utstyr like stort for fridykking. Det eneste man må ha, er maske, snorkel og svømmeføtter. Men det er likevel et behov for kvalitet på det utstyret man trenger. Slikt utstyr kan være ganske dyrt, men det finnes flere nettsider som har gode tilbud på dette, slik at du ikke behøver å tømme lommeboken fullstendig for å kunne drive med det du liker best. Man kan spare mye på å handle på nettet. Det er nyttig å undersøke hvilket utstyr man bør velge før man kjøper noe, for å forsikre seg om at man får god kvalitet. Enkelte produsenter er kjent for sine gode produkter, men dette er noe man enkelt kan finne ut ved å besøke de relevante nettbutikkene.

Som fridykker har man altså i hovedsak behov for en god maske, snorkel og svømmeføtter, men dersom man er en virkelig seriøs fridykker, kan det være fornuftig at man også går til innkjøp av våtdrakt og blybelte. En våtdrakt er som oftest en nødvendighet om man dykker utenom sommersesongen, særlig i Norge. Ellers er kravet hele året at man skal ha på seg tettsittende klær som gjør at man minsker motstanden i vannet og enklere kan komme seg flere meter ned under vann. Det gjør at du virkelig kan utnytte de mulighetene som ligger i fridykking som sportsgren.

I tillegg til det øvrige utstyret kan man, ifølge Norges Dykkeforbund, også bruke bøyer og liner. Man har gjerne en overflatebøye som er festet i vektbeltet, og denne gjør det mulig for andre å se at det er en fridykker i området. Linen kan også brukes til å navigere seg opp mot overflaten igjen på en enkel måte.

Search

Calendar

  December 2017
  M T W T F S S
  « Nov    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031